Sunday, 25 December 2011

Rindu ku pada secangkir minuman..


rindu tekak ku dengan secangkir minuman buatan seseorang..adakah peluang harapan untuk ku merasanya lg..sebelum kelibatnya hilang dari sekian pandangan hidup ku..ketika itu ingat saat ini aku masih kabur pandangn untuk melihat kelibatnya..hatta pada mimpi TAPI tidak pada mata kalbu. 


momentum sebuah keyakinan tidak akan pernah tercalit walau kelibatnya sering ada untuk 
seorang sahabat yang ku kenali..ku biarkn karna itu haknya bagi seorang yang berperasaan..tapi tidak pada sebuah TAKDIR.


cari kesamaan walau sedikit antara keduanya agar menjdi satu..karna yang satu itula jawapannya..


wahai sang sahabat setelah ko memilikinya jangan pernah ko mendustakan kata-kata mu atas pelbagai sifatku d depan nya..karna ko melahirkan permasalahan silaturrahim antara ko dan aku..


hadirkn dirimu yang sebenar untuk dirinya wahai sang sahabat..jangan ko hadirkan dirimu utk dua perwatakn yang berbeza..itu bukan manusia namanya..


jangan ko pernah ceritakan sesuatu yang bukan sifat ku untuk ko menutup segala kelemahan kerana saatnya sekarang zaman bukan untuk meyisip kebenaran untuk membenarkan sesuatu yang salah..


jasad ini pasrah tapi selaku rohaniah dia sering membuat penyerahan atas apa yang berlaku..beza antara pasrah dan penyerahan bukan maka fahami..


hati aku buat penyerahan..sebab aku sudah cuba tapi 50/50 pemahaman nya...
05102011, D!n..

No comments: